Co je funkce Uvolnění úložného prostoru ve Fotkách Google

Fotky Google jsou pravděpodobně nejvíce funkcemi obohacená aplikace galerie. Ale to, co z ní skutečně dělá výjimečnou aplikaci od svých konkurentů, je její funkce zálohování. Ale tato stejná funkce může být pro některé také matoucí. Je to proto, že se s tím zabývá mnoho 榠f a 榖ut. Navíc, pokud jste zálohovali fotografie, uvidíte dialogové okno Uvolnit úložný prostor. Odstraní používání této funkce navždy uložené obrázky z vašeho zařízení? Nebo existuje nějaký způsob, jak je stále prohlížet? To vše a ještě více se pokusíme zodpovědět v této příručce. Začněme. Podívejte se také na průvodce odstraněním obrázků z Fotek Google, ale ne ze zařízení.

uvolnit úložiště

Fotky Google poskytují snadný způsob zálohování všech fotografií, videí a obrázků uložených ve vašem zařízení. To má pro začátek mnoho výhod. K těmto souborům můžete snadno přistupovat odkudkoli z jakéhokoli zařízení, potřebujete pouze přidružený účet Google. Navíc, protože tyto soubory jsou již uloženy v cloudu, můžete je snadno smazat ze svého zařízení, čímž ušetříte značné množství úložného prostoru. Ale měli byste to opravdu udělat? Za chvíli se na to podíváme.

Jakmile bude Google zálohovat všechny mediální soubory, do hry vstoupí funkce Uvolnit úložný prostor. Ukáže vám množství úložného prostoru, které byste mohli ušetřit odstraněním těchto souborů ze svého zařízení. Jinými slovy, také označuje velikost obrázků a videí, které byly právě nahrány do cloudu.

Nenechte si ujít: Jak provádět ruční označování obličeje ve Fotkách Google

Pokud budete pokračovat a použijete tuto funkci, všechny lokálně uložené mediální soubory (pro které byla povolena funkce zálohování) budou z vašeho zařízení odstraněny. To má ale i některé stinné stránky. Tyto obrázky a videa jste například nemohli prohlížet z žádné jiné aplikace galerie, kromě Fotek Google.

A dokonce i v aplikaci Fotky je můžete zobrazit, když je aktivní připojení k internetu. Takže pokud jste offline, prakticky neexistuje žádný způsob, jak získat přístup k těmto mediálním souborům odkudkoli. Nanejvýš si můžete prohlédnout miniatury těchto souborů, pokud byly uloženy v mezipaměti vašeho zařízení.

zálohování úložiště fotografií

A počkat, ještě jedna věc stojí za diskuzi. Mnozí z vás možná používají Uvolnit úložný prostor s možností zálohování ve vysoké kvalitě spíše než v původní kvalitě (protože nabízí neomezené úložiště). Pokud tomu tak není, budete si moci prohlédnout pouze mírně komprimovanou verzi obrázků. Je to proto, že obrázky v původní kvalitě již budou odstraněny pomocí funkce Photos Free Up Storage Space. A ty, na kterých byste mohli jednat, budou přítomni v oblacích v komprimovaném formátu.

uložit fotku

Kdykoli a na jakémkoli zařízení si můžete stáhnout jakýkoli z obrázků a videí uložených v cloudu. I bez stahování můžete všechny tyto obrázky zobrazit přímo z Fotek Google. Ale jak je to možné, když vezmeme v úvahu, že snímky byly z našeho zařízení smazány? No, toto nejsou původní obrázky, ale spíše kopie uložená v mezipaměti. Chcete-li je stáhnout, klepněte na ikonu přetečení a vyberte možnost Uložit do zařízení.

smazat úložiště fotografií

Pokud vás úložný prostor příliš neznepokojuje, pak je lepší ručně mazat fotografie, než používat funkci Fotografie Uvolnit úložný prostor. Tímto způsobem můžete smazat pouze ty obrázky a videa, které jsou pro vás nedůležité, a přitom zachovat původní v celé jeho kráse. Chcete-li tak učinit, otevřete požadovanou fotografii, klepněte na ikonu přetečení a vyberte možnost 楧elete from the device?

jaké jsou vaše názory na to? Budete i nadále používat funkci Photos Free Up Storage, protože to dělá automaticky za vás? Dejte nám vědět své názory na totéž v sekci komentářů níže.

Čtěte dále: Sdílejte funkci Fotek Google: Máte obavy o soukromí?verze pro Android

Leave a Comment