Když Microsoft Teams zavřete, běží dál na pozadí, zabírá prostředky a posílá vám oznámení. Změňte ale jediné nastavení a zavření aplikace ji ve skutečnosti zastaví. Zde je návod, jak ukončit Microsoft Teams pokaždé, když zavřete aplikaci v systému Windows a Mac.

Když aplikaci zavřete, obecně očekáváte, že se ukončí, nikoli že bude žít na pozadí a tiše nasávat cenné cykly CPU, paměť a šířku pásma. Jistě, některé aplikace jako OneDrive, Dropbox nebo váš antivirus jsou obecně „vždy zapnuté“, ale součástí takových aplikací, které musí věci monitorovat, je neustálé spouštění.

Ale ve výchozím nastavení, pokud zavřete Microsoft Teams, bude nadále běžet na pozadí, aby vám mohl posílat oznámení. Chcete-li jej úplně zavřít, musíte jej zavřít na hlavním panelu nebo prostřednictvím správce úloh (v systému Windows) nebo Monitor aktivity (v systému Mac).

Existuje však jednoduché nastavení, které můžete změnit a které při normálním zavření aplikace donutí Teams úplně ukončit.

V aplikaci Microsoft Teams klikněte na svůj profilový obrázek a vyberte „Nastavení“.

Možnost nabídky "Nastavení".

reklama

Na kartě Obecné přejděte dolů do části „Aplikace“ a zrušte zaškrtnutí možnosti „Při zavření ponechat aplikaci spuštěnou“.

Možnost nabídky „Při zavření ponechat aplikaci spuštěnou“.

Aplikaci není třeba ukládat ani restartovat. Jakmile zrušíte zaškrtnutí tohoto políčka, aplikace Microsoft Teams se úplně zavře, když jí to řeknete.

ČTĚTE DALŠÍ

  • › Co je to trhání obrazovky?
  • › Co je to Bid Sniping na eBay a jak ho porazím?
  • › Co znamená „IANAD“ a jak jej mohu používat?
  • › Jak zobrazit historii sledování produktů na Amazonu
  • › Jak se přihlásit na Facebooku