Khamosh Pathak

Někteří přátelé a příbuzní na Facebooku mohou být docela otravní, ale nemůžete je jednoduše zrušit. Co když chcete zůstat v kontaktu, ale nechcete vidět jejich otravné příspěvky? Zde je návod, jak ztlumit někoho na Facebooku.

Facebook vám zde nabízí dvě možnosti: Můžete dočasně odložit něčí příspěvky na 30 dní (abyste zjistili, zda by vám opravdu chyběla jeho přítomnost), nebo můžete jeho sledování zrušit a jeho příspěvky trvale ignorovat. obě změny jsou vratné. Daná osoba nebude informována ani o tom, že jste ji ztlumili.

Jak ztlumit někoho na Facebooku

Proces ztlumení osoby nebo stránky je stejný pro web a mobilní aplikace Facebooku. Celým procesem vás provedeme pomocí mobilní aplikace Facebook. (Zde je návod, jak získat přístup k novému rozhraní s tmavým režimem.)

Nejprve procházejte svůj zpravodajský kanál a najděte příspěvek od uživatele Facebooku, který chcete ignorovat.

Zde klepněte na tlačítko „Menu“ v pravém horním rohu příspěvku.

Klepněte na tlačítko Nabídka pro uživatele Facebooku, kterého chcete ztlumit

reklama

Nyní, pokud chcete dočasně ztlumit osobu nebo stránku na 30 dní, klepněte na tlačítko „Odložit (jméno) na 30 dní“.

Pokud chcete ignorovat osobu a skrýt příspěvky této osoby ze svého zdroje, klepněte na tlačítko „Přestat sledovat (jméno)“.

Klepnutím odložíte nebo přestanete sledovat uživatele Facebooku

Můžete také zrušit sledování někoho ze stránky profilu dané osoby. Na stránce profilu vyberte tlačítko „Přátelé“.

Klepněte na tlačítko Přátelé v aplikaci Facebook

V seznamu klepněte na tlačítko „Přestat sledovat“.

Klepněte na tlačítko Přestat sledovat v aplikaci Facebook

Jak zrušit zvuk někomu na Facebooku

Po 30 dnech Facebook automaticky zruší ignorování někoho, koho jste odložili. Můžete však ignorovat někoho, aniž byste čekali, nebo se rozhodnout znovu sledovat jeho příspěvky.

Zde je postup odlišný pro web Facebook a mobilní aplikace.

Na webu Facebooku klikněte na tlačítko „Nabídka“ v horní liště nástrojů a vyberte možnost „Nastavení a soukromí“.

Klikněte na Nastavení a soukromí z nabídky webových stránek Facebooku

Zde klikněte na možnost „Předvolby kanálu zpráv“.

Na webu Facebooku vyberte Předvolby kanálu zpráv

Ve vyskakovacím okně klikněte na možnost „Znovu připojit“.

Chcete-li spravovat možnosti, vyberte možnost Přestat sledovat nebo Odložit

reklama

Zde klikněte na tlačítko „Sledovat“ vedle uživatele, u kterého chcete ignorovat.

Chcete-li znovu sledovat uživatele Facebooku, klikněte na tlačítko Sledovat

Ve vyskakovacím okně Předvolby kanálu zpráv vyberte možnost „Odložit“, abyste viděli všechny uživatele, které jste dočasně ztlumili.

Kliknutím na ikonu „Snooze“ vedle jejich jména ukončíte pro uživatele Facebooku odložení dříve.

Kliknutím na tlačítko Snooze deaktivujete dočasné ztlumení pro uživatele Facebooku

V mobilní aplikaci klepněte na tlačítko „Nabídka“. Zde z možnosti „Nastavení a soukromí“ vyberte tlačítko „Nastavení“.

Klepněte na tlačítko Nastavení v nabídce aplikace Facebook

Nyní přejděte úplně dolů a vyberte možnost „Předvolby kanálu zpráv“.

Klepněte na Předvolby kanálu zpráv v mobilní aplikaci Facebook

Zde klepněte na možnost „Znovu se spojit s lidmi, které jste přestali sledovat“.

Vyberte Přestat sledovat nebo Spravovat sekce odložení

Jednoduše klepněte na uživatele Facebooku a znovu jej sledujte.

Klepnutím budete sledovat nesledovaného uživatele Facebooku

reklama

Z možnosti „Předvolby kanálu zpráv“ můžete vybrat možnost „Spravovat nastavení odložení“, abyste někomu zrušili zvuk.

Zde jednoduše klepněte na tlačítko „Ukončit odložení“ vedle jména uživatele.

Klepněte na tlačítko Ukončit odložení


Už nechcete používat Facebook? Svůj účet na Facebooku můžete vždy smazat.

PŘÍBUZNÝ: Jak smazat svůj účet na Facebooku

ČTĚTE DALŠÍ

  • › Co je to trhání obrazovky?
  • › Co je to Bid Sniping na eBay a jak ho porazím?
  • › Co znamená „IANAD“ a jak jej mohu používat?
  • › Jak zobrazit historii sledování produktů na Amazonu
  • › Jak se přihlásit na Facebooku